<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=115745&amp;fmt=gif">

ZEFin blogista löydät arvokasta tietoa kyselyistä, tiedolla johtamisesta ja tiedonkeruusta.

close
Kirjoittaja Jaakko Alasaarela
marraskuuta 08, 2016

Jaakko Alasaarelan puhe koululaisille - Sinä pystyt mihin vain!

Saimme vieraaksemme luokallisen koululaisia Espoosta ja kerroimme heille tarinoita siitä, kuinka vaikeistakin lähtökohdista on mahdollista nousta ja saavuttaa omat unelmansa. Me ZEFillä uskomme, että jokainen meistä pystyy saavuttamaan unelmansa kunhan vain itse uskoo omiin kykyihinsä, eikä koskaan anna periksi. Puheen jälkeen jaoimme nuorille mukaan työkirjan, jotta nuoret voivat helposti kirjata omat unelmansa paperille.


Tässä nuorille kerrotut viisi vinkkiä, jotka auttavat myös sinua saavuttamaan omat unelmasi:

1. Kirjaa unelmat paperille:
Kun oma unelma on kirkkaana mielessä ja kirjattuna paperille, pystyt paremmin kulkemaan sitä kohti askel kerrallaan ja lopulta saavuttamaan mahdottomaltakin tuntuneet tavoitteesi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse vielä tietää milloin ja miten pääset perille, tärkeintä on muistaa että sinä pystyt mihin vain.

2. Tunnista omat arvosi:
Kun unelmat on kirjattu ylös, on hyvä miettiä omia arvoja. Meillä ZEFillä näitä arvoja on kolme: rakkaus, intohimo ja rohkeus. Mieti kuinka sinä toimit eri tilanteissa ja kuinka kohtelet toisia ihmisiä. Näiden arvojen avulla pystyt toimimaan eri tilanteissa kulkiessasi kohti unelmiasi. 

3. Huolehdi kehosta, mielestä ja spiritistä:
Jotta unelmat olisi mahdollista saavuttaa, on tärkeää pitää hyvää huolta myös itsestään. Muista levätä riittävästi, syödä monipuolisesti ja liikkua. Kehitä omaa mieltäsi lukemalla, kuuntelemalla ja olemalla avoin. Näiden lisäksi sinun täytyy muistaa pitää oma spirittisi korkealla harrastuksien ja ystävien tuella.

4. Kehitä omia taitojasi:
Me uskomme että ihminen oppii mitä tahansa, kunhan vain harjoittelee tarpeeksi. On myös sanottu, että kun harjoittelet kymmenen tuhatta tuntia mitä tahansa asiaa, sinusta tulee sen mestari.

5. Valitse itsellesi mentorit:
Ihailu on parasta polttoainetta. Jokaisen olisi hyvä valita itselleen muutamia mentoreita, jotka tukevat sinun unelmasi toteutumista. Mentorin ei välttämättä tarvitse olla edes elossa, vaan on tärkeämpää, että tuon mentorin ajatukset kannustavat ja auttavat sinua pääsemään eteenpäin.

Tilaa Sinä Pystyt! -kirja itsellesi tai läheisellesi https://sinapystyt.fi/Jaa blogi

ZEF kyselytyökalu - Aloita ilmaiseksi

Lue myös:

Myynti ja markkinointi Henkilöstön hyvinvointi Yrityskulttuuri

Testaa persoonallisuutesi!

Tunnetko itsesi? Testaa yllättääkö persoonallisuustesti sinut. Olemme kaikki erilaisia ja työyhteisöillekin on tärkeää t...

Henkilöstön hyvinvointi Kyselyt Tiedolla johtaminen Yrityskulttuuri

Näin analysoit henkilöstökyselyn tulokset

Pienennä poistumaa ja paranna henkilöstön tyytyväisyyttä Henkilöstökyselyjen tehokas käyttö parantaa henkilöstönne hyvin...

Kyselyt Tiedolla johtaminen Yrityskulttuuri Johtaminen muutoksessa

Kyselytrendit 2020-luvulla

2020-luku on kyselyissäkin rikastetun tiedon ja tietojohtamisen vuosikymmen Zeffi on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan a...