<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=115745&amp;fmt=gif">

ZEFin blogista löydät arvokasta tietoa kyselyistä, tiedolla johtamisesta ja tiedonkeruusta.

close
Kirjoittaja Janne Vainikainen

Mitä uudet saavutettavuusvaatimukset teille merkitsevät 

Verkkosisältöjen on hyvä olla saavutettavia monestakin syystä. On hyvää palvelua varmistua siitä, että verkkosivujen sisällöt soveltuvat kaikille, eikä kukaan jää verkkosivun teknisten, kielellisten tai toiminnallisten ominaisuuksien takia paitsioon. Julkishallinnolle Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivin vaatimuksilla on lisäksi erityisiä vaikutuksia ja digitaalisten palveluiden saavutettavuusvaatimukset ovat syyskuussa 2020 tiukentuneet.
 

Mikä merkitys saavutettavuudella on kyselyiden ja tiedonkeruun näkökulmasta?

 
Zeffin kyselytyökaluun on syyskuussa 2020 julkaistu erityinen esteettömyystila, joka vastaa saavutettavuusdirektiivin ja WCAG2.1 (Web Content Accessibility Guidelines) -ohjeistuksen vaatimuksiin. Jos siis organisaatiollasi on tarve joko EU-sääntelyn tai vain hyvän asiakaspalvelun näkökulmasta tarve toteuttaa kyselyt, palveluvalitsimet tai verkon interaktiiviset sisällöt saavutettavina, sinun kannattaa käyttää Zeffiä ja kytkeä esteettömyystila päälle. Kerromme tässä, miten se tapahtuu.
 
Toimi näin kytkeäksesi esteettömyystilan päälle:
 1. Laadi kysely, kuten normaalistikin tekisit.
 2. Siirry kyselyeditorissa ylhäällä keskellä olevalle Asetukset-välilehdelle.
 3. Kytke valinta "Näytä esteettömyystila -palkki" päälle.
 4. Muokkaa kysely muiltakin osin valmiiksi ja kun julkaiset sen, se julkaistaan samanaikaisesti esteettömänä ja perinteisenä versiona.
  Kokeile ilmaiseksi >>
 
Huomioitavia asioita:
 • Kun olet kytkenyt saavutettavuustilan käyttöön kohtien 1-4 mukaisesti, vastaajalle näytetään Siirry esteettömyystilaan -valinta heti ylimpänä vastausnäkymässä.
  Kuva. Näkymä, jossa kuvataan siirtyminen Zeffi-työkalun esteettömyystilaan.
 • Jos olet jo aiemmin julkaissut kyselyn ja haluat tukea saavutettavaa vastaamista, tee edellä olevan listan kohdat 3-4 ja julkaisemasi uusi versio on esteetön.
 • Voit tehdä myös iframe-upotuksella sivuille upotettavista kyselyistä saavutettavia.
 • Sen sijaan leijuvan upotus ei ole esteetön ja suositamme käyttämään muita julkaisutapoja, kun pyritte parantamaan saavutettavuutta.
 • Huomaathan, että Zeffin saavutettavalla käyttöliittymällä voitte tehdä myös muita kuin perinteisiä kyselyjä eli esimerkiksi verkkosivuilla olevan palveluvalitsimen muuttaminen saavutettavaksi onnistuu kätevästi interaktiivisella Zeffi-kyselyllä.
 
Mahtavaa, jos voimme olla avuksi saavutettavuuden kehittämisessä. Kysykää lisää Zeffin esteettömyystilasta, digitaalisten palveluiden saavutettavuudesta ja muista aiheista vapaasti tiimiltämme!

 

Olkaa yhteyksissä missä vain kyselyasioissa!

 

Janne Vainikainen

Customer Success Director, Zeffi

janne.vainikainen@zef.fi

puh. 010 42 37 900

 Jaa blogi

Aloita Zeffi-työkalun kokeilu

Lue myös:

Asiakaskokemus Kyselyt Case Studies

Zeffin asiakastarina: Workspace Oy

Zeffin syvä analyysi tuottaa rikkaita keskusteluja asiakkaiden kanssa – Workspace innostui nelikentästä ja älykkäästä zo...

Asiakaskokemus Kyselyt Case Studies

Zeffin asiakastarina: Taidemaalari Rauli Mård

"Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" – Zeffin visuaalisuus mahdollistaa taiteilijan läsnäolon koko kyselyn ajan ...

Asiakaskokemus Henkilöstön hyvinvointi Kyselyt Case Studies

Zeffin asiakastarina: Oulun kaupunki

Satoja erilaisia kyselyitä vuodessa – Oulun kaupunki ja Zeffin monet mahdollisuudet   Zeffi järjesti 5.11.2020 Timanttip...