<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=115745&amp;fmt=gif">
zef_logo.png
Ë
Toni Martikainen Toni Martikainen • marraskuuta 8, 2017

Kyselytyökalut Suomessa: kuinka valitset sinulle sopivan kyselytyökalun?


Kyselytyökalut Suomessa: kuinka valitset sinulle sopivan kyselytyökalun?

Erilaiset kyselyt ovat olleet osa tiedonkeruuta jo pitkän aikaa. Kyselyiden rakentamiseen tarkoitettuja työkaluja löytyy myös enemmän kuin koskaan ennen. Miten valitset itsellesi tai organisaatiollesi sopivan työkalun?

Listasimme avuksesi Suomessa tunnettuja kyselytyökaluja ja kävimme läpi niiden tärkeimmät ominaisuudet. Vertailussa käytetyt tiedot on kerätty työkalujen omilta sivuilta, eikä tuotteiden käytettävyyttä ole huomioitu listauksessa. Listauksessa eri ominaisuuksia on nostettu valikoidusti esille sen perusteella, mitä kyseinen kyselytyökalu on erityisesti maininnut nettisivuillaan. Kaikkia työkaluja yhdistää seuraavat seikat: kyselyt toimivat responsiivisesti kaikilla laitteilla, kyselyiden ulkoasua voi muokata ja ne soveltuvat yrityskäyttöön.

Kyselytyökalun valinnassa kannattaa ensisijaisesti kiinnittää huomiota raportointiin, vastaajan vastauskokemukseen sekä kysymystyyppeihin. On tärkeää myös pyrkiä siihen, että valittua työkalua voidaan hyödyntää koko organisaation sisällä eri toiminnoissa.

Toivottavasti tämä lista auttaa sinua löytämään juuri teidän tarpeeseen sopivan työkalun. Listan koostaja edustaa ZEF Oy:tä.

Lataa ilmainen kyselyopas! Tutustumalla tämän oppaan vinkkeihin opit suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia kyselyitä sekä keräämään laadukasta tietoa päätöksenteon tueksi.

Lataa ilmainen kyselyopas!

ZEF-kyselytyökalu

Suomalainen ZEF on käyttäjäystävällinen kyselytyökalu, jolla voit toteuttaa kaikki tarvitsemasi kyselyt. Voit myös rakentaa erilaisia testejä ja tuotevalintakoneita markkinoinnin tueksi työkalun avulla.

ZEFin eduiksi voi nostaa esille erityisesti kaksi tekijää. Ensimmäisenä nelikenttäkysymystyyppi, jonka avulla vastaaja voi arvioida yhden kysymyksen kohdalla kahta eri asiaa (esimerkiksi sekä kysytyn asian tärkeyttä että onnistumista). Toisena etuutena nousee patentoitu ZEF menetelmä, jonka ansiosta vältät asennevääristymän aiheuttamat virhetulkinnat sekä näet yhden kuvan kautta yrityksesi vahvuudet ja kehittämisalueet.

Edut tiivistettynä:
+ Nelikenttäkysymystyyppi
+ Raportoinnin tarkkuus ja patentoitu ZEF menetelmä
+ Kyselyiden pelimäinen ulkoasu

Hinta: 
Lisenssin vuosihinta on alkaen 2900 €. 
ZEF toteuttaa myös kyselyitä palveluna.

Verkkosivut:
https://zef.fi/fi/etusivu/
 

Surveypal

Tampereelta lähtöisin oleva Surveypal on monipuolinen kyselytyökalu palautekyselyiden tekoon ja hallintaan. Työkalu soveltuu esimerkiksi asiakapalaute- ja henkilöstökyselyihin.

Surveypalin etuutena voisi nostaa esille kyselyiden integroitavuuden erilaisiin CRM-järjestelmiin. Työkalu integroituu esimerkiksi Zendesk-, Servicenow- ja Salesforce -ohjelmistoihin. Tämän lisäksi kyselyiden ulkoasua on helppo muokata. Käyttäjä pääsee muun muassa lisäämään organisaation logon, fontit ja värit kyselyyn. 

Tärkeimmät edut:
+ Integraatiot
+ Helposti muokattava ulkoasu

Hinta:
Työkalun hintaa ei kerrota sivuilla.

Verkkosivut:
http://www.surveypal.com/fi/

Webropol

Kotimainen Webropol on kyselytyökalu, jonka avulla teet kyselyt nopeasti ja saat monipuoliset raportit vastaajamääristä riippumatta. Se on Pohjoismaissa yksi eniten käytetyimmistä kyselytyökaluista. Käyttäjä voi myös luoda erilaisia nettitestejä työkalun avulla. 

Webropolin eduiksi voisi nostaa sen suorituskyvyn ja tietoturvan. Webropolin sivuilla luvataan raportin avautuvan jopa kahdeksassa sekunnissa vaikka vastauksia olisi yli puoli miljoonaa. Tämän lisäksi työkalu säilyttää kaikki henkilötiedot EU:n sisällä. Palveluun on saatavilla myös erilaisia lisämoduuleja.

Tärkeimmät edut:
+ Tietoturva
+ Raporttien suorituskyky

Hinta:
Työkalun hintaa ei kerrota sivuilla, mutta hinnoittelun on kuitenkin mainittu olevan selkeä.

Verkkosivut:
http://webropol.fi/

Survey Monkey

Yhdysvaltalainen Survey Monkey on tämän hetken suosituin kyselytyökalu. Työkalun voi ottaa käyttöön ilmaiseksi, mutta työkalun ammattimainen käyttö vaatii kuitenkin maksullista lisenssiä.

Survey Monkeyn etuna on sen monipuoliset kysymystyypit ja työkalusta löytyvät lukuisat valmiit kyselypohjat. Tänä vuonna tehdyn suuremman käyttöliittymäpäivityksen jälkeen työkalu on myös erittäin helppokäyttöinen.

Tärkeimmät edut:
+ Käyttöönotto ei maksa mitään
+ Paljon valmiita kyselypohjia

Hinta:
Työkalulla on monta eri lisenssityyppiä, joiden vuosihinta vaihtelee 39 € - 1188 € välillä. Hinta perustuu muun muassa vastaajien määrään. 

Verkkosivut:
https://fi.surveymonkey.com/

Questback

Norjalainen Questback tarjoaa työkalua palautteiden keräämiseen. Se on erikoistunut erityisesti henkilöstö- ja asiakaskokemuksen kehittämisen tueksi sekä markkinatutkimuksen tekoon.

Questback on selvästi suunnattu enemmän ammattimaiseen käyttöön, joka näkyy sen ominaisuuksissa. Questbackin suurimmat edut ovat muun muassa hyvät integraatiomahdollisuudet sekä monipuoliset raportointiominaisuudet.

+ Integraatiot
+ Monipuoliset raportointityökalut

Hinta:
Työkalun hintaa ei kerrota sivuilla.

Verkkosivut:
https://www.questback.com/fi/

Kyselynetti

Kansainvälisesti operoiva Kyselynetti on sveitsiläisen Enuvon kehittämä kyselytyökalu.  Kyselynetin avulla voit helposti toteuttaa mobiilille optimoituja kyselyitä sekä tutkimuksia. Kyselynetti soveltuu hyvin esimerkiksi monikielisiin tiimeihin, sillä työkalusta löytyy 12 eri kieliversiota.

Kyselynetti sopii hyvin etenkin yrityksille, jotka toteuttavat yksittäisiä kyselyitä. Kyselynetin kaikki raportit ovat 
reaaliaikaisia sekä ne on helppo ladata pdf-, png-, csv- ja xlsx- muodossa.

Edut tiivistettynä:
+ Kattavat kysymystyypit
+ Suomenkielinen kyselytyökalu
+ Ilmainen opiskelijoille

Hinta: 
Lisenssin vuosihinta on alkaen 499 euroa vuodessa.
Kyselynet-työkalulla voi tehdä myös yksittäisiä kyselyitä.

Verkkosivut:
https://www.kyselynetti.com/


Google Forms

Yksi maailman käytetyimmistä kyselytyökaluista, Google Forms, on kaikille avoin kyselytyökalu, jolla teet yksinkertaiset kyselyt ja palautelomakkeet nopeasti yhdellä istumalla.

Google Formsin etuna, mutta myös haittapuolena, on sen yksinkertaisuus. Työkalu soveltuu kuitenkin hyvin esimerkiksi opiskelijoille tai vapaa-ajan toimintaan.

+ Täysin ilmainen työkalu

Hinta:
Google Forms on täysin ilmainen työkalu.

Verkkosivut:
https://www.google.com/forms/about/

Lataa ilmainen kyselyopas! Tutustumalla tämän oppaan vinkkeihin opit suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia kyselyitä sekä keräämään laadukasta tietoa päätöksenteon tueksi.

Lataa ilmainen kyselyopas!


Toni Martikainen

Kirjoittaja Toni Martikainen

Digital Strategist at ZEF. Passion for personalized marketing and UX. A huge Star Wars fan.