zef_logo.png
Ë
ZEF ZEF • toukokuuta 23, 2014

Kun unelmat käyvät toteen


zappos

Puhutaanpa hetki unelmista. Millaisia unelmia sinulla on? Mikä unelma oikeastaan on? Mitä unelmointi oikein tarkoittaa?

Penaalin tylsempi kynäkin tietää, mistä on kyse unelmista puhuttaessa, mutta yritäpä pukea tuo merkillinen ilmiö sanoiksi. On vaikeaa todeta muuta kuin unelman olevan jotain sellaista, jonka kuvitteleminen saa sydämesi läikähtämään, lämmön tunteen rintaasi, perhosia vatsaasi – mielikuvia, ajatuksia, kenties päätöksiä. Se on harvinaisen ilahduttavaa mielikuvitusmatkailua, eikö?

Meillä on unelma! Itse asiassa, meillä on useita unelmia. Haluamme edistää demokratiaa maailmalla, tehdä maailman suosituimpia nettitestejä ja luoda erinomaisen kansainvälisen työyhteisön. Yksi asia yhdistää jokaista unelmaamme – ne on tehty toteutettaviksi ja olemme päättäneet kulkea niitä kohti joka päivä. Miksi unelmoida, ellei tee töitä unelmiensa eteen, rakkaudella?

Toimistomme seiniä koristaa kuvia unelmistamme. Noissa kuvissa on visualisoitu jokin tavoite, jonka eteen paiskimme hartiavoimin töitä sen saavuttamiseen saakka. Esimerkiksi: Eräs unelmistamme on työskennellä maailman parhaiden yritysten, kunkin alan kiistattomien huippujen, kanssa. Tähän liittyen olemme visualisoineet unelmien yhteistyökumppaneita: Yhdessä unelmakuvassa paistattelee Rovion logo – check! Eräässä kuvassa komeilevat Al Jazeera, Virgin ja Disney – check, check, check!

Zappos: Unelmien sinetöintiä

Pari vuotta sitten vierailimme Las Vegasissa nettimyyntijätti Zappoksen vieraana näitä unelmiemme yhteistyökuvioita silmällä pitäen. Lukuisten monisyisten vaiheiden, uurastuksen, sydäntenlyöntien ja juonenkäänteiden jälkeen pääsimmekin esittelemään ZEFiä eräälle Zappoksen johtohenkilöistä, Jamie Naughtonille – ja hän innostui meiningeistämme. Varsinaista yhteistyötä emme kuitenkaan vielä saaneet aikaiseksi.

Kaksi vuotta myöhemmin, tällä viikolla, Jamie on ollut vierailulla Suomessa ja olemme saaneet viettää laatuaikaa hänen ja muun Zappoksen väen kanssa Helsinkiä esitellen. Jamie on erityisen kiinnostunut suomalaisesta koulujärjestelmästä, joten olemme vierailleet mm. opetusministeri Krista Kiurun luona (ks. kuvat Instagramista).

Olemme toki ehtineet kaiken hauskanpidon ohessa myös rupatella yhteistyökuvioista. Sovimmekin, että ensi syksynä istahdamme saman pöydän ääreen toimitusjohtaja Tony Hsiehn ja muun Zappos-jengin kanssa. Loppusuora yhteistyömme sinetöimiseksi häämöttää!

Ai niin - Amazon on muuten Zappoksen nykyinen omistaja. Eräässä unelmataulussamme komeilee Amazonin logo. Jälleen on yksi tavoitteistamme muuttumassa toimiston seinillä ja mielissämme polttelevasta unelmakuvasta todellisuudeksi.

Saat mitä haluat

Palataksemme alun pohdintoihin: mitähän se unelmointi oikein tarkoittaa? Päätöksiä, ajatuksia ja mielikuvia tulevasta. Tekemisen meininkiä, taistelua, hellittämätöntä asennetta, onnistumisen elämyksiä ja pakahtumista onnesta. Tunnetta siitä, että todella elät.

Mutta unelmointi on jotain vieläkin suurempaa - unelmointi ajaa koko ihmiskunnan kehitystä eteenpäin. Kyynikoiden valtaamassa maailmassa ei olisi tullut mieleenkään, että voitaisiin keksiä kone, jolla pystyy lentämään - puhumattakaan videopuheluista tai kosketusnäytöistä. Ilman uneksijoita ei olisi keksitty hypätä edes pyörän selkään tai oivallettu netin vallankumouksellisia mahdollisuuksia. Ilman unelmoinnin ihmeellistä voimaa emme koskaan olisi edes kuvitelleet työskentelevämme maailman ykkösnimien kanssa.

Tiedätkö: Mikä ikinä unelmasi onkaan, se tulee ennen pitkää toteutumaan, jos niin haluat. Mitä ikinä unelmoitkin, unelmasi ei koskaan ole liian suuri tai liian merkityksetön. Meistä jokaisesta on ihan mihin vaan, sinussa asuu suurempi voima kuin osaat kuvitellakaan. Etkä ole yksin.

Kun todella haluat jotakin, koko maailmankaikkeus auttaa sinua sen saavuttamisessa. -Paulo Coelho

Kaikkia uneksijoita tsempataksemme haluamme jakaa kanssasi kaavan, jolla unelma kuin unelma toteutuu. Tilaa viikottainen rakkauskirjeemme ja pääset lukemaan heti ensi viikolla kolme rakennuspalikkaa, joilla toteutat unelmasi.
Ota yhteyttä

Palvelemme kaikissa kyselyihin liittyvissä asiakastarpeissa. Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun välittömästi yhteyttä.