<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=115745&amp;fmt=gif">
zef_logo.png
Ë
Topi Elomaa Topi Elomaa • toukokuuta 29, 2017

Kuinka teet onnistuneen asiakaspalautekyselyn?


kuinka-teet-onnistuneen-asiakaspalautekyselyn-blog-s.jpg


Oletko miettinyt, miten valtava määrä tietoa asiakkaillasi on liiketoiminnastasi? Nykyiset ja entiset asiakkaasi tietävät yrityksesi toiminnan onnistumisesta enemmän kuin osaat arvatakaan. He tietävät täsmälleen, mikä osa toiminnastasi onnistuu ja mikä sen sijaan kaipaa hieman korjausta. Katso video tai lue koko blogi.

 


Mitä jos tuo kaikki tieto, olisi käytettävissä liiketoimintasi suunnittelussa? Usein luullaan
 ettei palautteen antaminen innosta kuin pettyneitä asiakkaita. Samaan aikaan asiakkaat kuitenkin haluavat kertoa kokemuksestaan palveluidesi parista ja siten osallistua toimintasi kehittämiseen. Asiakkaan näkökulmasta palautetta ei kuitenkaan kerätä sopivin menetelmin, houkuttelevasti, oikeaan aikaan ja suunnitelmallisesti. Muistatko sinä milloin te keräsitte viimeksi palautetta?

Miksi palautekyselyitä kannattaa tehdä?

Erilaisia asiakaskyselyitä on miltein loputon määrä ja niiden laatimistapa riippuu aina kunkin kyselyn tavoitteesta. Asiakaspalautekyselyillä voit kerätä tietoa niin palvelun onnistumisesta kuin uuden tuotteen toimivuudesta.

Asiakaspalautekyselyt ovat usein helpoin keino kerätä tietoa ja ylläpitää vuoropuhelua asiakkaidenne kanssa. Tämän avulla ymmärrät paremmin, mitä eri asiakasryhmät toivovat esimerkiksi palveluiltasi. Tiedät, mitä kehitettävää toiminnassasi on ja millä osa-alueella onnistunut jo nykyisellään. Onnistunut palautteenkeruu vie parhaassa tapauksessa asiakaskokemuksenne kokonaan uudelle tasolle. 

Viisi vinkkiä alkuun

Kokosimme oheen viisi vinkkiä, joiden avulla pääset helposti alkuun. Muista että asiakkaasi ovat valmiina auttamaan yritystäsi kehittymään, kunhan tarjoat heille siihen mahdollisuuden.

1. Panosta selkeyteen
Pyri pitämään kysymysten määrä mahdollisimman tiiviinä, mutta kuitenkin riittävän kattavana jotta saat kerättyä kaiken tarvitsemasi tiedon. Kattavan ja helposti hyödynnettävän tiedon keräämiseksi kyselyt voi myös tehdä pienissä osissa niin, että palautetta kerätään jokaisesta yrityksen toiminnosta erikseen.

2. Suosi väittämiä
Kyselyn vastaaja on aina yksittäinen ihminen ja väittämien avulla vastaaja pystyy helpommin kertomaan henkilökohtaisesta kokemuksestaan, esimerkiksi: “Olen tyytyväinen saamaani palveluun.”  

3. Hyödynnä vapaapalautteita
Lisää kysymysten joukkoon ainakin yksi vapaapalaute kysymys. Näin asiakkaasi voivat antaa sinulle palautetta myös asioista, joista et ole välttämättä muistanut kysyä. Avoimet palautteet voivat avata suurestikin muiden kysymysten tuloksia sekä antaa hyödyllistä lisätietoa toiminnan kehittämisen tueksi.

4. Jaa kyselyä aktiivisesti ja tee vastaamisesta helppoa
Korkean vastausprosentin saadaksesi kyselyn aktiivinen jakaminen on luonnollisesti tärkeää. Kutsu vastaajia henkilökohtaisesti sähköpostilla, upota kyselylinkki nettisivuillesi ja hyödynnä sosiaalista mediaa. Myös kyselyn ulkoasu ja helppokäyttöisyys ovat tärkeitä.

5. Toimi palautteen pohjalta
Viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisimpänä, varmista, että kyselyllä kerättyä tietoa hyödynnetään ja palautteen pohjalta toimitaan. Mikäli asiakkaiden palautetta ei huomioida, asiakaskunta pettyy eikä välttämättä osallistu enää jatkossa yrityksen kehittämiseen.

Kaipaatko lisää vinkkejä kyselyiden tekemiseen? Tutustu kattavaan kyselyoppaaseemme. Löydät oppaasta runsaasti ohjeita onnistuneen kyselyn suunnitteluun ja rakentamiseen. 

New Call-to-action


Topi Elomaa

Kirjoittaja Topi Elomaa
Ota yhteyttä

Palvelemme kaikissa kyselyihin liittyvissä asiakastarpeissa. Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun välittömästi yhteyttä.