zef_logo.png
Ë
ZEF ZEF • marraskuuta 6, 2014

ZEF-soturitarinat, osa 5: Asiakkaiden rakastama maajoukkuetähti


maija_blogi

ZEFin kaikessa toiminnassa näkyvät kolme keskeistä arvoa: rakkaus, intohimo ja rohkeus. Haluamme muuttaa maailmaa. Rakastamme sitä, mitä teemme, ja haluamme kehittyä siinä parhaiksi. Toimimme rohkeasti unelmiemme saavuttamiseksi. ZEF-soturitarinat -blogisarjassa työntekijämme jakavat tarinoitaan. Milloin meillä oli rohkeutta seurata sydämemme ääntä? Mikä sytyttää sisäisen liekkimme? Kuinka ylitämme polullemme sattuvia esteitä?

Kuvittele tuhoa kylvävä pyörremyrsky, joka lennättää autoja ja taloja ympäriinsä lietsoen paniikkia ja yleistä kaaosta. Myrskyn silmästä kävelee tyyni hahmo, ovela hymynkare suupielessään.

Tässä on Maija, Customer Coachimme.

”Maijalla on ilmiömäinen kyky saada kaikki projektit ajoissa toimitettua. Oli mikä tahansa asiakas ja mikä tahansa case, niin Maijalta kyllä hoituu!”, eräs soturimme osuvasti kuvailee.

Maijan työnkuvaan kuuluu käydä asiakkaidemme luona suunnittelemassa uusia sovelluksia - ”kaikkea autopersoonallisuustesteistä laastivalitsimiin ja taloushallinnon palveluapureihin” - sekä opettaa asiakkaita käyttämään ohjelmiamme. Asiakkaidemme rakastama kouluttaja pyörittelee pakkaa ja vetelee naruja onnistuneesti diplomi-insinöörin papereilla.

Hän kertoo syttyvänsä työssään erityisesti vaihtelevista työpäivistä ja asiakkaiden luona seikkailemisesta:

Koskaan ei oikein tiedä, mitä asiakkaalla tapahtuu, kun on niin erilaisia caseja. Mahtavinta on, kun keksitään asiakkaalla juuri heille sopiva juttu, mikä auttaa yleensä jollain tavalla heidän asiakkaitaan!

Kaksivuotissynttärit ZEF-soturina

Sydämelliselle monilahjakkuudellemme tulee tänään ZEFillä täyteen tasan kaksi vuotta. Sen kunniaksi unohtakaamme tikuilla silmään iskemiset ja sallikaamme Maijan muistella hetkisen eriskummallista rekrytointiprosessiaan:

”Rekrytointiprosessi oli tosi nopea ja heti kävi kyllä selväksi tämä ”we act now” arvo. Olin ensin Marian (palvelujohtaja) haastateltavana. Jaakko (CEO) soitti heti seuraavana aamuna kello 8 ja herätti minut. Oli vähän noloa jutella sängystä aamukäheällä äänellä toimitusjohtajalle.”

”Ja se työhaastattelu oli kyllä erikoisin ikinä! Kävimme Jaakon ja Tuomaksen (CMO) kanssa syömässä burgerit. Heti ruoan jälkeen Jaakko toivotteli tervetulleeksi tiimiin."

”Täytyy uskaltaa heittäytyä ja improvisoida”

Palautapa mieleen se kuva tyyneyttä huokuvasta Maijasta tuhoa kylvävän tornadon keskipisteessä. Niin. Siksi ei olekaan ihme, ettei Maijalle tule arvostamme rohkeudesta kysyttäessä mieleen yksittäistä tapausta, jolloin hän olisi erityisesti joutunut katsomaan leijonan suuhun.

”No kyllähän se vaatii tietynlaista rohkeutta joka kerta asiakkaalla, kun itsellä ei ole niin paljoa asiakkaan toimialasta välttämättä tietoa ja täytyy uskaltaa heittää hölmöjä ideoita. Ikinä ei tiedä etukäteen, mitä asiakkaan luona tapahtuu. Täytyy uskaltaa heittäytyä ja improvisoida.”

Ultimate_2013-9993

Ultimate-frisbeetä maajoukkueringissä

Vapaa-ajallaan Maija kertoo kuluttavansa aikaa ”juoksentelemalla frisbeen perässä”. Melkoisen vaatimaton ilmaus maajoukkuetason urheilijalta. Maija on voittanut ultimate-frisbeen Suomen mestaruuden kaksi kertaa peräkkäin Ultimateseura Atleticon riveissä ja treenaa tällä hetkellä maajoukkueringissä ensi kesän EM-kisoja varten.

Itselläni on aika kova kilpailuvietti ja siksi ultimatessakin tähtää mahdollisimman korkealle niin joukkueena kuin itse yksilönäkin. Ensi kesän EM-kisoihin lähdetään maajoukkueella voittamaan!

Vastapainoksi Maija rauhoittuu kesäisin golf-mailan varressa, ja kaikki ZEFin golf-maailmasta tulevat asiakkaat onkin uskottu hänen huomaansa.

Unelmien toteuttamista omalaatuisella positiivisuudella

Maija kertoo olevansa kahteen vuoteensa ZEF-soturina todella tyytyväinen ja hehkuttaa ZEFin olevan työpaikkana aivan erityislaatuinen. ”Jo töitä hakiessani kävin ZEFin nettisivuilla ja mietin, että vaikuttaapa erilaiselta, jännältä meiningiltä. ZEFissä on huippua omalaatuisuus. Kaikki ovat omia erilaisia persooniaan ja siitä syntyy aika hyvä kombo.”

ZEFin ytimessä Maijan mielestä on alkuun mahdottomalta kuulostavien unelmien toteuttaminen äärettömällä positiivisuudella.

Se on ZEFissä parasta, että osataan ajatella positiivisesti. Sillä tavalla ollaankin saatu toteutettua hulluja juttuja, kun ei ajatella, ettei tämä voi mennä näin. Sen sijaan ajatellaan, että ’hei mitä jos tehtäisiin tuonne jenkkien presidentinvaaleihin vaalikone’!

”Sama asenne tulee pienemmissäkin jutuissa esille koko ajan. Kaikissa ZEFiläisissä on huimasti positiivisuutta, joka piristää aina!”

Kyllä: Kaikissa ZEFiläisissä on huimasti positiivisuutta - ja Maijasta hehkuu tuota muhin tarttuvaa kannustavaa energiaa aivan erityisen paljon. Sydämelliset onnittelut Maijalle ZEF-uran kaksivuotissynttäreiden johdosta! Kiitos, että teet kaiken niin kuin teet ja olet sitä mitä olet.
Ota yhteyttä

Palvelemme kaikissa kyselyihin liittyvissä asiakastarpeissa. Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun välittömästi yhteyttä.