zef_logo.png
Ë
ZEF ZEF • huhtikuuta 11, 2014

Vinkki askeleeksi kohti unelmaasi: Hymyile!


Love

Hymyssä on jotain maagista. Hymyily on universaali kieli, jonka osaamme ennen kuin opimme puhumaan tai kävelemään. Se on synnynnäinen taito, jonka toiset tuppaavat välillä unohtamaan, toiset taas kantavat mukanaan jatkuvasti läpi elämän.

Hymy sekoittaa aivoissasi positiivisen kemikaalicocktailin, joka ilmenee kasvoilla milloin hienovaraisena suupielten nykimisenä, milloin täydellisenä korvasta korvaan ulottuvana virnistyksenä. Hymyily ei ainoastaan luo aivoihisi uusia positiivista ajattelua vahvistavia hermoratoja, se myös lievittää stressiä lähes hyvien yöunien vertaisesti.

Mielenkiintoista on, että sisäisen hyvinvoinnin lisäksi hymy vaikuttaa myös ulkoiseen menestykseen: menestyjiä yhdistää kyky työskennellä ja kohdata ihmisiä hymy huulilla! Tunteet tarttuvat ja ihminen reagoi alitajuisesti hymyilijästä loistavaan valoon hehkumalla takaisin. Hymyillen sanomasi menee huomattavasti voimakkaammin perille, ja kolahtaa.

Hymyilevän fiiliksen välittäminen ei vaadi edes fyysistä läsnäoloa. Sisältä kumpuava ilo kuuluu äänessä, sen tarttuva positiivinen energia virtaa myös puhelinlankoja pitkin. Puhumattakaan siitä, miten hymy huulilla kirjoitettu sähköpostiviesti voi suorastaan pursuta aurinkoenergiaa! Tiesitkö muuten, että :) -merkki saa tutkitusti aikaan samanlaisen mielihyväreaktion aivoissa kuin livehymyn näkeminenkin?

Hymyily on taito, jonka kaikki osaavat, vaikka joillakin tuo taito saattaa olla enemmän tai vähemmän ruosteen peitossa. Ihmisaivot ovat kuitenkin siitä erinomainen vehje, että niitä voi opettaa. Mitä enemmän harjoittelet tietoisesti hymyilemään, sitä herkemmin hymy välähtää jatkossa myös automaatiolla.

Toisekseen aivojaan voi myös vedättää. Vaikka kasvoillasi olisi väkinäinenkin irvistys, aivot tulkitsevat kyseessä olevan aidon tyytyväisyyden, mikä johtaa mielialasi kirkastumiseen. Oletko muuten koskaan pohtinut, hymyilemmekö koska olemme iloisia vai olemmeko iloisia koska hymyilemme? Hymyile, vaikkei hymyilyttäisi, niin jo alkaa hymyilyttää!

Me ZEFillä olemme havainneet hymyjen säästelemisen olevan turhaa touhua. Hammasrivistön väläyttäminen työtoverille ja asiakkaan kohtaaminen hymy huulilla takaa, että hommat tulevat hoidetuksi hyvällä fiiliksellä. Ja kun teemme asioita ilon kautta, työkin on silkkaa hauskanpitoa! Ilo, palo ja rakkaus ovat edellytyksiä paitsi työhyvinvoinnille, myös työn tuloksellisuudelle; ne ovat välttämättömiä ainesosia unelmiemme saavuttamiseksi.

Joka kerta kun hymyilet toiselle, annat tuolle ihmiselle mahdollisuuden kokea ripauksen kauneutta. Kuka haluaisi vastustaa arvokkaan lahjan antajaa? Ja kuka haluaisi tuhlata tilaisuuttakaan kokea antamisesta syntyvää riemua?

Erään viisaan ajattelijan sanoin: kohdatkaamme toisemme hymyillen, sillä hymy on rakkauden alku. Kaikki kokemasi hyvyys matkalla kohti unelmaasi taas kumpuaa pohjimmiltaan rakkaudesta.
Ota yhteyttä

Palvelemme kaikissa kyselyihin liittyvissä asiakastarpeissa. Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun välittömästi yhteyttä.