zef_logo.png
Ë
ZEF ZEF • kesäkuuta 26, 2014

Lukuvinkit lomalle: 26 koukuttavaa kesäkirjaa


Lukuvinkit 26 koukuttavaa kesäkirjaa

Kesä ja kärpäset, lauma sääskiä ja ampiaispesä terassin alla, ah! Ai niin, ja lumisade... Suomen kesä näyttää tänäkin vuonna olevan hieman vilpoisampi kuin kaamosaikaan visualisoimissamme mielikuvissa. Mutta mikäs sen mukavampaa helteitä odotellessa kuin vetäytyä sisätiloihin viettämään laatuaikaa hyvän kirjan parissa?

Kesäloma on parasta aikaa nakata aivot narikkaan ja elellä mielikuvitusmaailmoissa tai kehittää itsestään superihminen ja pohtia, miten tehdä omasta työstään hauskempaa. Halusit sitten päteä fiksuilla kommenteilla, osoittaa sivistyneisyyttäsi siteeraamalla merkkiteoksia tai vain nautiskella kesäisestä lukukokemuksesta ja kuunnella kirjan sivujen lepattavan tuulessa, vilkaisehan vinkkimme kesän antoisimpiin lukuhetkiin alta.

Oppaat parempaan työelämään ja menestykseen

Ne, jotka rakastavat työtään, tuskin malttavat tyhjentää mieltään työasioista lomallakaan. Mikä olisikaan parempi tapa kanavoida tätä innostusta kuin uppoutumalla vieläkin parempaa työelämää takaaviin teoksiin ja menestysoppaisiin? Näiden opusten avulla teet työstäsi entistäkin mielekkäämpää ja kukoistat satavarmasti siinä, mitä ikinä teetkin:

Jason Fried ja David Heinemeier Hansson - Rework

Simon Sinek - Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action

Tony Hsieh - Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion, and Purpose

Napoleon Hill - Think and Grow Rich

Lauri Järvilehto - Upeaa työtä! Näin teet itsellesi unelmiesi työpaikan

Sheryl Sandberg - Lean in: Women, Work and the Will to Lead

Diippiä matskua

Itsensä kehittämisestä, lifecoachingista ja positiivisesta ajattelusta on tullut sanoja, jotka särähtävät ikävästi korvassa. Tähän kategoriaan kuuluva kirjallisuus kuitenkin revitään käsistä, jaloista ja etsitään väkipakolla parhaan kaverin salaisesta kirjakätköstä. Voit piilottaa nämä kirjat vaikka Aku Ankan väliin, jotta vältyt mökkinaapurisi kuittailulta. Jokaiselle mielen toiminnasta kiinnostuneelle, olemassaolon tuskaa potevalle tai elämän tarkoitusta ja itseään etsivälle urbaanille hipille kesän parhaat kirjavinkit ovat:

Oliver Burkeman - The Antidote: Happiness for People Who Can't Stand Positive Thinking

Malcolm Gladwell - Blink: The Power of Thinking without Thinking

Paulo Coelho - The Alchemist

Tommy Hellsten - Ajan takaa: Kauemmas katsomisen taidosta

Anthony De Mello - Havahtuminen

Stephen Hawking - A Brief History of Time

Esko Valtaoja - Kaiken käsikirja

Mielikuvitusmatkailuun

Työpäivisin mielikuvitusmaailmoissa eleleminen on usein kinkkistä. On vaikeaa myöntää pomollensa leikkivänsä Peter Pania tai Lumikkia tämän höpöttäessä tulevan syksyn strategiasta. Kesälomalla ehtii sukeltaa mukavasti niihin maailmoihin, joissa nurmi on vihreämpää, taivas syvänsininen ja kaikki näyttää maagiselta; kenties myös siihen ulottuvuuteen, jossa jokainen vastaantulija on potentiaalinen murhaaja, sängyn alla asustelee Norman Bates, Dart Vader ja Voldemort, ja mökin ovet lukitsee varmuuden vuoksi kuusitoista kertaa ennen nukkumaanmenoa. Mikäli kaipailet tällaisia kutkuttavia fiiliksiä, vilkaisepa nämä vaihtoehdot:

Erlend Loe - Doppler

Elizabeth Gilbert - The Signature of All Things

Frank Herbert - Dune

Jon Krakauer - Into the Wild

Jo Nesbö - Poliisi

Tuomas Milonoff ja Riku Rantala - Madventures: Uusi kansainvälisen seikkailijan opas

Parhaat elämäkerrat

Mikä olisikaan upeampi tapa viettää kesäpäivää kuin hypätä hetkeksi ihailemasi sankarin kenkiin, sekoilla rokkitähtenä tai päästä käsiksi vaikkapa huippufutaajan arkeen? Näiden kavereiden elämäntarinoita et malta jättää kesken:

Steve Jobs

I Am Malala: The Girl Who Stood Up for Education and Was Shot by the Taliban

Tove Jansson

Fantastic: The Life of Arnold Schwarzenegger

I Am Zlatan Ibrahimovic

Slash

Jorma Ollila: Mahdoton menestys

Mikä kirja kolahtaa sinun sielunmaisemaasi ja nostaa jalkasi hetkeksi pois maanpinnalta? Mikä teos listalta puuttuu? Älä pimitä parhaita kirjakaappisi helmiä, jaa suosikkiteoksesi alla olevassa kommenttikentässä.

Aurinkoisia kesäpäiviä ja antoisia lukuhetkiä!

 
Ota yhteyttä

Palvelemme kaikissa kyselyihin liittyvissä asiakastarpeissa. Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun välittömästi yhteyttä.