zef_logo.png
Ë
ZEF ZEF • huhtikuuta 17, 2015

Hyvä työpaikka ei tapahdu, se tehdään! Mutta miten ja miksi?


aamiainen1-1

Järjestimme eilen yhdessä Great Place to Workin ja Oulun kauppakamarin kanssa aamiaistilaisuuden, jossa puhuttiin hyvän työpaikan rakentamisesta. Tilaisuudessa GPTW:n edustaja Toni Eskola kertoi ensin aiheesta ”miten ja miksi rakentaa hyvä työpaikka”, jonka jälkeen CEOmme Jaakko kertoi ZEFin tarinan. 

Lue alta tiivistetysti GPTW:n vinkit hyvään työpaikkaan ja katso video Jaakon esityksestä.

Miksi rakentaisit hyvän työpaikan? 

Yleisiä syitä henkilöstön hyvinvointiin panostamiseksi ovat sairauspoissaolojen väheneminen, työntekijöiden sitoutuneisuus sekä yrityksen houkuttelevuus työpaikkana. Eskolan mukaan näiden syiden lisäksi hyvän työpaikan rakentamiseen nykyään motivoi entistä vahvemmin tuottavuusnäkökulma

”Yrityksissä, joissa kulttuurin rakentamiseen panostetaan, on tutkitusti enemmän innovaatiota ja luovuutta. Henkilöstön tyytyväisyydellä on myös suora yhteys asiakastyytyväisyyteen. Erään amerikkalaistutkimuksen mukaan henkilöstötyytyväisyyden kasvaessa yhdellä prosentilla asiakastyytyväisyys kasvaa kaksi prosenttia.” 

aamiainen4

Luottamus on hyvän työpaikan ydin

Eskola painotti esityksessään, että hyvä työpaikka ei tapahdu itsestään, vaan se tulee tehdä. Kyse on pitkälti strategisesta valinnasta. Mikä tahansa organisaatio voi olla hyvä työpaikka, jos se niin päättää.

"Älä keskity vain kasvuun. Päätä keskittyä kulttuurin rakentamiseen, mikä tukee yrityksesi kasvua."

Eskolan mukaan hyvässä työpaikassa vuorovaikutussuhteet ovat keskiössä. ”Luottamus on kaiken pohjana. Hyvässä työpaikassa työntekijä kokee ylpeyttä omaa työtään kohtaan sekä nauttii työkavereidensa kanssa työskentelystä.”

”Johdon näkökulmasta taas hyvä työpaikka on sellainen, jossa organisaation tavoitteet tulevat saavutetuiksi sellaisten ihmisten kanssa, jotka tekevät parhaansa joukkueena ja työskentelevät luottamuksen ilmapiirissä.”

aamiainen2

Unelmoi suuria, käännä kaikki kivet

Tonin jälkeen estradille astui Jaakko, joka kertoi ZEFin yrityskulttuurista, ydinviestinään: "Kun sinulla on olemassa unelma sekä syyt sen saavuttamiseksi, pystyt ihan mihin vain." Katso video Jaakon esityksestä:

Kiitos kaikille osallistuneille mukavasta tapahtumasta ja onnea hyvien työpaikkojen rakentamiseen! Jos haluat jatkaa keskustelua johtamiseen ja yrityskulttuuriin liittyvistä teemoista, seuraa blogiamme ja tilaa uutiskirje (tämän sivun oikeasta ylälaidasta). Ensi viikolla luvassa mm. Ari Rämön vieraskirjoitus aiheeseen liittyen! 

Jaa teksti:
Ota yhteyttä

Palvelemme kaikissa kyselyihin liittyvissä asiakastarpeissa. Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun välittömästi yhteyttä.