zef_logo.png
Ë
ZEF ZEF • tammikuuta 15, 2015

3 videota: Kuinka viet arvot yrityskulttuurisi ytimeen?


Jaakko_video.png

Bo Harald kirjoitti vastikään blogiimme otsikolla ”Ensimmäinen kysymys: Miksi?”. Tekstin kantavana ajatuksena oli se, että kaiken toiminnan lähtökohtana tulisi aina olla kysymys siitä, miksi yritys tai muu organisaatio on olemassa: mikä on sen missio?

Jos ensimmäinen kysymys on "miksi", toinen voisi olla: miten?

Tämän kysymyksen kohdalla yrityksen arvot nousevat kuvaan.

Arvomaailma on monelle yritykselle siitä kiperä paikka, että toiminnan yhteistä maaperää ei voi keksiä. Se tulee löytää. Arvojen tunnistaminen saattaa vaatia jonkinasteista Sherlock-henkeä.

Salapoliisintyö kuitenkin kannattaa. Arvot ohjaavat joka tapauksessa minkä tahansa ihmisryhmän toimintaa. Jokaisella meistä on jonkinnäköinen käsitys siitä, mikä on tärkeää ja miten asioita tulee tehdä. Myös yritysmaailmassa arvot näkyvät päivittäisessä tekemisessä, tunnistettiin niitä tai ei.

"Arvot ohjaavat valintoja. Ne rakentavat luottamusta ja vahvistavat yhteenkuuluvuutta työntekijöiden välillä. Ne muodostavat yrityskulttuurin ytimen."

Arvoista puhuminen saattaa kuulostaa turhanpäiväiseltä pehmoilulta, mutta värisyttäväkin arvokeskustelu maksaa itsensä takaisin. Parhaimmillaan työntekijöiden yhdessä kirjaamat arvot takaavat, että toiminnalla on vahva, yhteinen pohja, jonka päälle menestys rakentuu.

ZEFin arvot: Rakkaus, Intohimo ja Rohkeus

Rakkaus, Intohimo ja Rohkeus ovat ZEFin kolme arvoa.

Emme usko arvoihin kellastuviin seinätauluihin iskettyinä sloganeina, vaan konkreettisina toimintaa ohjaavina periaatteina. Aloitamme jokaisen palaverimme käymällä läpi arvot. Myös rekrytointimme lähtökohtana on työnhakijan arvomaailma. Iloksemme olemme saaneet havaita, että arvolähtöistä lähestymistapaa arvostetaan myös maailmalla.

Mutta mitä nämä kolme vahvahkoa sanaa oikein tarkoittavat? Mistä arvoissamme on oikeastaan kyse?

Kokosimme tarinan arvojemme takana videoblogeiksi. Katso videot alta:

Kuulemme enemmän kuin mielellämme, millaisia arvoja teidän yrityksessänne on ja miten arvot huomioidaan teillä käytännössä. Kommentoi, keskustele ja jaa viestiä arvopohjaisesta yrityskulttuurista eteenpäin! :)

  Yrityskulttuurin ABC
Ota yhteyttä

Palvelemme kaikissa kyselyihin liittyvissä asiakastarpeissa. Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun välittömästi yhteyttä.